Лідери продажів серверів DELL в Україні.

VMware Horizon 8 на базі серверів Dell Poweredge R760 Server Solutions

VMware Horizon 8 на базі серверів Dell Poweredge R760

З розвитком сучасних апаратних платформ (кількість ядер ЦП серверів різко збільшується, швидкість мереж 25/100 Гбіт/с швидко зростає, а твердотільні накопичувачі NVMe з флеш-технологією NAND стають домінантними) настав час по-новому визначити, як середовище Horizon® може використовувати нову апаратну платформу, щоб зробити великий крок уперед.

VMware vSAN™ 8 забезпечує видатний рівень продуктивності та ефективності ваших апаратних пристроїв нового покоління, а також оптимізовану пропускну здатність, чудову ефективність, підвищену відмовостійкість і гнучкість роботи. Інфраструктура віртуальних робочих столів (VDI) - це типовий варіант використання архітектури зберігання даних vSAN Express, яка забезпечує прискорене розгортання з високоавтоматизованими процесами та знижує витрати на зберігання, порівнюючи із застарілими рішеннями зберігання даних.

Файлові служби є загальною вимогою в середовищі віртуальних робочих столів. Традиційно надання цих послуг передбачало розгортання фізичних масивів зберігання або віртуальних машин (ВМ), налаштованих із використанням файлових протоколів, як-от Network File Service (NFS) і Server Message Block (SMB). Однак ці підходи створювали додаткові рівні складності в таких галузях, як проєктування, масштабування та обслуговування інфраструктури, що збільшувало адміністративні витрати. Вбудована файлова служба VMware vSAN допомагає полегшити це навантаження, коли в кластері vSAN потрібне спільне використання на рівні файлів. Замість того, щоб покладатися на застарілі апаратні масиви або встановлювати додаткові віртуальні машини разом із відповідними витратами на ліцензування, адміністратори можуть просто активувати цю можливість рівня кластера в наявному розгортанні vSAN.

Серія серверів Dell Poweredge R760 з архітектурою зберігання даних vSAN Express дає змогу клієнтам зосередитися на результатах роботи критично важливих додатків, а не на побудові інфраструктури, надаючи прості, гнучкі та економічні рішення для підтримки потреб бізнесу. Серія Poweredge R760 допомагає модернізувати центр обробки даних або впровадити гібридну хмару з хмарними платформами VMware, постачаючи з заводу готову спроектовану систему, попередньо налаштовану, протестовану, перевірену, з попередньо завантаженим і оптимізованим програмним забезпеченням, що забезпечує найпростіший спосіб створення нової гіперконвергентної інфраструктури VMware. (HCI) онлайн-середовище. Серія Poweredge R760, доступна в декількох моделях, дає змогу почати всього з трьох вузлів і легко масштабувати місткість і продуктивність, не перериваючи повсякденну роботу.

Огляд технології

VMware vSphere
VMware vSphere - це платформа віртуалізації VMware, яка перетворює центри оброблення даних на агреговані обчислювальні інфраструктури, що включають процесори, пам'ять, сховища та мережеві ресурси. vSphere управляє цими інфраструктурами як єдиним операційним середовищем і надає операторам інструменти для адміністрування центрів обробки даних, що беруть участь у цьому середовищі. Двома основними компонентами vSphere є ESXi™ і vCenter Server®. ESXi - це платформа гіпервізора, що використовується для створення і запуску віртуалізованих робочих навантажень. vCenter Server - це площина управління хостами і робочими навантаженнями, що працюють на хостах ESXi.

VMware vSphere Server Solutions

Архітектура зберігання даних VMware vSAN Express
У vSAN 8 було представлено архітектуру Express Storage як додаткову архітектуру зберігання, альтернативну вихідній архітектурі зберігання даних vSAN. Під час роботи на сертифікованому обладнанні в схваленому vSAN ReadyNode архітектура зберігання даних vSAN Express забезпечує найвищий рівень продуктивності, масштабованості, відмовостійкості та обслуговування даних без шкоди для продуктивності. Архітектура зберігання даних vSAN Express розкриває можливості сучасного обладнання, даючи змогу робочим навантаженням сьогоднішнього і завтрашнього дня виконуватися так, як дозволяє обладнання.

Архітектура сховища vSAN Express виходить за рамки концепції груп дисків, дискретного кешування та рівнів ємності, даючи змогу користувачам заявляти пристрої зберігання для vSAN у "пул зберігання", де всі пристрої додаються до пулу зберігання хоста, щоб збільшити ємність vSAN. Це підвищує зручність обслуговування накопичувачів і управління доступністю даних, а також допомагає знизити витрати. Новий швидкий і ефективний шлях передавання даних у поєднанні з ефективною і відмовостійкою структурою даних дає нашим користувачам можливість швидко й ефективно зберігати дані та отримувати до них доступ. Він також надає абсолютно новий механізм моментальних знімків, який забезпечує високий рівень продуктивності та масштабованості, залишаючись водночас повністю сумісним для використання з нашими партнерами-незалежними постачальниками програмного забезпечення, що надають рішення для резервного копіювання. І, нарешті, архітектура зберігання даних vSAN Express спрощує адміністрування середовища завдяки поліпшенню використання пристроїв як ресурсів зберігання даних у кластері.

VMware vSAN Express Server Solutions

VMware Horizon 8

VMware Horizon безпечно надає віртуальні робочі столи та додатки, забезпечуючи безперебійну роботу цифрового робочого простору - як локально, так і в хмарі. Він надає адаптовану, готову до використання в хмарі платформу, яка модернізує операції настільних комп'ютерів завдяки кращому у своєму класі управлінню та комплексній безпеці. Horizon інтегрується з екосистемою VMware, створюючи повноцінну цифрову основу.

Horizon 8 2306 надає сучасним розподіленим співробітникам надійні можливості віддаленої роботи та підвищену безпеку, а також надає ІТ-командам централізований контроль. Це дає змогу ІТ-фахівцям централізовано запускати та доставляти віддалені робочі столи та додатки з центру обробки даних. Користувачі отримують доступ до персоналізованого середовища робочого столу на будь-якому пристрої та в будь-якому місці. Адміністратори отримують централізований контроль, ефективність і безпеку завдяки даним настільних комп'ютерів у центрі обробки даних.

Конфігурація рішення
У цьому розділі представлені ресурси та конфігурації:

  • Схема архітектури
  • Апаратні ресурси
  • Програмні ресурси
  • Збірка тестового образу віртуальної машини
  • Конфігурація мережі
  • Конфігурація сховища
  • Налаштування конфігурації горизонту

Конфігурація рішення Server Solutions

Програмні ресурси

Software Resources Server Solutions

Висновок
Поєднання VMware Horizon 8 з архітектурою VMware vSAN Express Storage Architecture забезпечує високооптимізоване рішення для інфраструктури віртуальних настільних комп'ютерів при розгортанні на апаратній платформі Серверів Dell Poweredge R760. Цей підхід до конвергентної інфраструктури використовує потужні можливості Horizon 8 для віртуалізації настільних комп'ютерів і додатків, а також спрощене розгортання та управління, що забезпечується гіперконвергентною архітектурою зберігання даних vSAN Express Storage Architecture. Користувачі отримують вигоду від спрощеного забезпечення та адміністрування своїх робочих навантажень VDI, використовуючи провідні в галузі технології від VMware та Dell.

Повністю оптимізоване рішення VMware забезпечує просте, але надійне середовище VDI, яке підвищує безпеку, мобільність і продуктивність для кінцевих користувачів, одночасно знижуючи складність і витрати на ІТ.

Якщо у вас залишилися питання ви можете звернутися до компанії Server Solutions яка займається продажем серверів Dell  по всій Україні.

Залишити коментар

Будь ласка, зверніть увагу, коментарі повинні бути затверджені перед публікацією.